Priset är sekundärt?

Så ännu en vecka har gått. Tiden bara springer iväg som vanligt. Det har varit lite trögt i veckan, det har varit kallt ute så mindre folk runt våra kvarter. Vi har märkt att vi är väldigt väderberoende så passande att det snart börjar bli varmare här och att folk kan sitta ute på vår terrass igen. 

Vi har fortfarande väldigt hög procent av gästerna som återkommer till oss. Ca 9/10 gäster återkommer och verkligen uttrycker sig hur mycket det gillar vårt ställe. Problemet är att det är alldeles för få. Så vi har funderar och funderat och funderat HUR vi ska göra för att få folk att gå till oss första gången och komma tillbaka oftare. För när de varit hos oss en gång kommer de tillbaka och de pratar gärna gott om oss för sina bekantskaper.

Äntligen börjar polletten ramla ner…nä skämtosido men det kräver sin tid för att förstå hur gästerna, expads och lokalbefolkningen fungerar här i Palma, det är inte alls på samma sätt som i Sverige. I Sverige är priset sekundärt och här är det tvärtom, primärt. Det är stor skillnad här mot i Sverige, i Sverige har du har en hög lön och du har ingen direkt koll på vad saker kostar, men här är lönerna väldigt låga och bostadskostnaderna super höga, så priset är väldigt avgörande gällande hur ofta du går till en restaurang/bar. Här går du även ut ofta, alla äter lunch ute, de går ut och äter middag och socialiserar, och för att ha råd med det är det väldigt viktigt vad saker kostar. Nu har vi bott här 1,5år och vi själva tycker att priset är väldigt primärt. Vet vi att en öl kostar 2,5€ på ett ställe och 1,8€ på ett annat går vi 9/10 gånger till det där den kostar 1,8€, trotts att stället i sig inte är bättre. Så vi har bestämt att vi ska ta in en öl-tapp för att kunna ha samma priser på öl som ställarna runt om, samt sänka priserna på vin och Cava. För i dagsläget kommer folk till oss och sippar på en öl eller Cava och beställer sällan mer än 2st enheter medan samma personer på andra ställen där det är billigare, utan problem beställer in 4-5 enheter, så i slutändan kommer vi tjäna på det, trotts att marginalen blir aningen sämre. 

Sen behöver vi ännu mer tydliggöra att vi är en Cavabar och att folk ska gå till oss och dricka Cava.

Så lite justeringar inför nästa vecka.
1. Vi ska byta ut krukväxterna på entrén till en ihopsatt Cavaskylt med Cavakorkar – tydliggöra att vi är en Cavabar.
2. Vi kommer att erbjuda en av våra Cavaor för 2€ per glas. Tidigare har den billigaste varit 3,5€ men det är inte tillräckligt lågt för att det ska bli en snackis och för att du ska ta dig till oss ofta. Vi tror även att det också kommer leda till att folk köper fler glas för 2€ är i princip gratis medan 3,5€ tycker folk som bor här är dyrt.  
3. Vi har bra lunch och folk älskar den när de väl köper den. Men samma sak där, folk tycker det är lite dyrt så istället för att sänka priserna på maten kommer vi ha att det ingår ett glas Cava till lunchen. Vilket gör att de 1 känns mer prisvärt, 2 ännu mer ger känslan av att vi är ett Cava ställe och vi kan marknadsföra oss som ett bra ställe för Cava Lunch. 


Vi gjorde samma sak med kaffet förra sommaren, sänkte några ören och helt plötsligt var det massa som kom och köpte kaffe och vi brukar även få dricks 0,5-1€ på när de bara tar en kopp kaffe, så vi får med andra ord in mer pengar än tidigare.

Just eftersom vi är en bar också så är det roligare att det alltid är fullt istället för att det kommer några i taget som sippar lite på sin dryck. Folk lockar folk. 

Med det sagt så hoppas jag/vi på ett rejält uppsving.
Vi har även en journalist som kommer att intervjua oss/Sara på tisdag, så förmodligen kommer vi att ha en artikel i en svensk tidning inom kort – KUL! :)


Ha en härlig söndagskväll,

Kram Frida (null)
Har ju som sagt haft kändisar på besök i veckan. Varit super härligt! (Saras pappa och hans fru, Mia). 

Kommentera här: