SEO - Search Engine Optimization

Det sägs att jag är Fisk.

Nu börjar det roliga! Dags att fila på texter till hemsidan. För att veta vilka ord vi ska använda oss av, för att rankas högt på Google gäller det att ha tungan rätt i mun. Först och främst måste vi göra en djupdykning i sökordens värld, för att sedan kunna sökordsoptimera hemsidan.

Utifrån vår research använder sig få barer av sökordsoptimering och långt ifrån alla har en hemsida här i Palma. En del barer har redan ett känt namn medan andra förlitar sig på att det är så pass mycket folk att de inte behöver marknadsföra sig. De flesta ställena här är nämligen proppfulla på sommaren, bra som dåliga. Men vi vill så klart inte lämna något åt slumpen.

Så det positiva för oss är att de flesta sökord har låg konkurrens eller ingen alls, vilket gör det enklare att hamna högt på Google utan att behöva köpa AdWords.

Win-win :)

 

Det är fortfarande inget klart med lokalen men vi sitter lugnt i båten. Det kommer lösa sig, as always! Vi ska kolla på den igen på fredag och då är de lättare att förhandla om priset på plats, så att alla parter blir nöjda.

Dessvärre kommer vi inte hinna vara med i trycket av Mallorca GayMap denna gång. Vi känner att vi inte vill förhasta något. Däremot kan vi fortfarande finns med på den digitala kartan på deras hemsida samt att de sprider ett gott ord om oss på Sociala Medier. Så är vi med i årets andra upplaga som trycks i juli.

 

Frida