Förberedelser inför öppningen 13 februari

(null)

Denna vecka har allt focus legat på The Living Room, där vi har spenderat många sena kvällar. Trotts storstädning innan vi åkte var det väldigt skitigt inne på Living Room, så det var bara att börja städa allt igen.  Sen har även väldigt mycket tid gått till att omorganisera i baren, köket och förråden. Eftersom baren är så liten är det desto viktigare att allt har sin plats och att det är utmätt för att använda ytan så optimalt som möjligt. 

Vi har även träffat Fibonacci ett flertal gånger i veckan. Vår tanke var att de ska göra degen till våra "snacks surdegspizzor" som vi tänkt börja med. Men tyvärr har vi valt att inte gå vidare med dem. Vi fick aldrig till den perfekta degen, mycket av orsaken är nog att vår ugn inte är den bästa och att investera i en ny ugn känns inte riktigt läge för just nu. Sen har vi hela tiden haft vår back-up plan i bakhuvudet som känns mer rätt för vår bar. Vi vill inte bli förknippade som någon Pizzeria och med deras deg var nog risken stor att vi mest hade haft gäster som kom och åt pizza…

SÅ det vi har tänkt istället är att göra små snacks deli pizzor på tortilla bröd, på bakstenar i ugnen, så att de får en krispig botten. De är mycket smidigare att förvara i köket, tar mindre plats, är enklare att bara lägga på fyllningen istället för att hålla på med massa mjöl och baka ut en deg OCH dem känns mer som oss, det blir ett lättare, hälsosammare snacks.

(null)
20 DIAMETERS OF DESIRE

Vi båda är nu väldigt nöjda med menyn, det känns mer som en bar meny nu istället för cafeteria och det är en bra, balanserad blandning.

Angående Fibonacci så kommer vi säkert göra någon form av samarbete framöver, bland annat så skulle de kunna baka våra fröknäcke vilket skulle bespara en väldigt mycket tid och förhoppningsvis pengar.

Även dryckesmenyn har uppdaterats. Vi har velat ha fler Cava på glas, så nu har vi tagit in en till Cavaleverantör, 4 nya Cavor, 3 av dem kommer vi servera på glas och en av dem kommer bara att säljas på flaska. Så totalt kommer vi ha 11 olika Cava var av 5 på glas. Vi har även lyckats få in fler Brut, vilket passar bättre till mat än Brut Nature. De känns också väldigt bra, vi har fått tag i olika sorter med olika druvor och karaktär samt i ett bra prisspann. 

Trotts att vi vill vara en Cavabar har vi en del som kommer och dricker vin, så vi har även uppdaterat våra viner. Nu vet vi ju vad folk har efterfrågat under året så vi har bland annat tagit in ett vitt Verdejo och ett rött somrigt Granacha. 

Kort och gott så känns nya menyerna väldigt bra!

I veckan har vi även fått våra nya visitkort, vi har köpt och målat ett menyskåp som vi ska ha vid entrén, lämnat in mattorna på kemtvätt, bestämt oss för att inte vara med i Ruta Martiana, tyvärr fått avslag för att ha praktikanter under 18 år, ansökt om terassen, satt upp skyltar om hur många platser vi har inne, satt upp skylt om complain forms, vilket alla måste ha men som vi inte sett på andra barer. Väldigt mycket här som vi måste ha men som vi inte kan se någon annanstans. Well, det är nog bara att göra som de säger. 

Sen är det massa småköp som har varit nödvändiga att göra. Först har vi scannat av läget och runt halva Palma för att se vilket utbud som finns och sedan har vi åkt runt och köpt nödvändiga saker. Finns fortfarande en del kvar men inget som är akut nu nu.

Privat har vi kollat på en spansk serie som även finns på svenska netflix – Las chicas del cable (Flickorna i växeln), en härlig 20-talsserie som jag varmt rekommenderar. Sen för vår del är det ett stort plus att den är på spanska, nytta med nöje ;)

Det är lite kaos i lägenheten för tillfället eftersom vi varit tvungna att ta hit massa skrot från Living Room som vi inte riktigt vet vad vi ska göra med ännu. En sak i taget, först ordna Living Room sen lägenheten. Känns dock skönt att det i princip är klart på Living Room, lite småsaker kvar att inhandla samt fixa men i stort är vi redo att slå upp dörrarna. Bara två dagar kvar nu. En skräckblandad förtjusning, det känns lite läskigt nu när vi bara är två men det ska bli riktigt kul att dra igång igen. Om två veckor ungefär börjar Damien igen vilket känns tryggt.
Ser förväntansfullt fram emot vart detta år ska leda, har en känsla av att det kommer gå riktigt bra. 

Idag är det sol och vi ska ta lite ledigt. 

Kram Frida

Kommentarer:

1 Anonym:

Oh vad ni har fixat o trixat 👍

2 Anonym:

Oh vad ni har fixat o trixat 👍

Svar: Absolut! Mycket att greja med med det är kul när resultatet blir bra :)
ejdehort

3 Anonym:

Längtar efter att få se och smaka allt

4 Iréne :

Längtar efter att få se och smaka allt 🤗

Svar: Så välkommen :)
ejdehort

Kommentera här: