Äntligen vatten. Men var rädd om det.

Idag har vi äntligen fått vatten till lokalen. Hade fått höra att det skulle fungera idag så fulla av förväntan när vi låser upp och kliver in. Då hörs det direkt. PLASK och SKVALP! Åh, nej...någonstans rent av sprutar det vatten och jag känner paniken. Det visar sig vara i köksdelen där ett av handfaten har en golvpedal för att sätta igång vattnet. Den måste ha varit nedtryckt och när vattnet sattes igång har den sprutat för fullt, men i handfatet. Puh. Andas ut.

Nu väntar vi således “bara” in elektricitet. Vilket verkar vara något väldigt krångligt att fixa härnere. Vi försöker skynda på så gott vi kan och vår ingenjör också men det tar sin lilla tid. Så bara att köra på med annat.

Igår tog vi oss tid till en härlig inspirationskväll med Qoola Qvinnor Business Mallorca. Alltid så givande att lyssna på andra kvinnors framgångshistorier och roligt när vi nu har möjlighet att inleda samarbeten med Living Room. På plats igår var även Maria Åkerberg som berättade om hur hon byggt upp sin verksamhet med målet “att rädda världen”.
Okunskap är den största konkurrenten enligt Maria.
 
Från byggnadsingenjör till hudterapeut som saknar bra och miljövänliga produkter att använda. Hon tar saken i egna händer och lanserar en serie med hjälp av gamla familjerecept. En förlorad varumärkesstrid tvingar fram ett namnbyte vilket visar sig vara ett strategiskt genidrag och nu har hon egen fabrik, över 400 produkter, och varumärket sprider sig över världen. Det säljs till och med Maria Åkerberg produkter på en hudvårdssalong i Kabul. Oerhört inspirerande att lyssna till.

Vihar diskuterat rätt mycket på senaste tiden om vad man använder för krämer och tvålar och vad som går ut i vattnet. Och även hur mycket plast och skräp det finns överallt. Det är ju rätt krasst så att det som går ut i vattnet kommer tillbaka på ett eller annat sätt. Det försvinner ju inte bara. Här är en bild från Port de Soller när jag och Frida var där i vintras.

Vanligtvis vit sandstrand
 
Skräp överallt. 

Well, just do it. 
 
//Sara
 
 

Kommentarer:

1 Irene :

Härligt att ni har vatten iaf. Håller tummarna för att elen kommer snart också. Kan skicka ner en kartong el annars om ni vill 😁

Kommentera här: